Menu

Do kraje zavítali dva diplomaté

V pátek 17. června navštívily náš kraj dvě významné diplomatické návštěvy. Hejtman kraje přijal velvyslance Arménie Ashota Hovakimiana a ve stejný den se setkal s velvyslancem Korejské republiky Tae Jin Kimem.

Arménský velvyslanec

Hejtman Vondrák nejprve seznámil Jeho Excelenci A. Hovakimiana se základními strategickými záměry kraje a vyzdvihl zapojení arménské menšiny do ekonomického i společenského života kraje, zejména pana Gevorga Avetisjana, majitele dynamicky se rozvíjející firmy Marlenka.

Velvyslanec Hovakimian vyjádřil své potěšení nad pozitivním hodnocením aktivit Arménů žijících v našem kraji, podpořil spolupráci Moravskoslezského kraje s arménskou provincií Armavir, s níž nás pojí od roku 2014 memorandum o spolupráci a v zájmu rozvoje této spolupráce pozval vedení kraje na pracovní návštěvu této provincie, kde se podle jeho názoru vyskytuje mnoho příležitostí pro aktivity našich firem.

Korejský velvyslanec

Na jednání s velvyslancem Korejské republiky hejtman ocenil významné korejské investice v našem kraji a zdůraznil, že korejské firmy jsou velmi spolehlivým partnerem. Moravskoslezský kraj je připraven na další ekonomickou spolupráci, ale nechceme, aby náš kraj byl brán pouze jako „montovna“ Evropy. Vynikáme v inovacích a podporujeme výzkum a vývoj, a to je perspektivní oblast, na kterou bychom se měli soustředit. Vynakládáme spoustu úsilí pro rozvoj vodíkových technologií a v této oblasti se spolupráce s Korejskou republikou nabízí, vzhledem k aktivitám automobilky Hyundai. Partnerství kraje s metropolitním městem Ulsan, centrem firmy Hyundai, trvá od roku 2014.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.