Menu

V soutěži Regionální potravina bodovala Klobása dědy Pilčíka, sušenky Medoo nebo například Andělský větrn

O značku Regionální potravina se v Moravskoslezském kraji utkalo 38 místních výrobců se 114 produkty. Mezi nominovanými výrobky je například Zeliiičko červené s řepou, křenem a jablkem od výrobce Feed me anebo Staroslezské maminčiny pečenáče od Karla Vaňka z Kravař. Nominaci získali letos poprvé. Soutěž Regionální potravina se každoročně koná ve všech krajích České republiky.

V soutěži Regionální potravina bodovala Klobása dědy Pilčíka, sušenky Medoo nebo například Andělský větrn

Soutěž Ministerstva zemědělství má podpořit malé a střední producenty a farmáře, kteří nabízí kvalitní, čerstvé a poctivé produkty. O titul Regionální potravina se mohou hlásit firmy s maximálně 250 zaměstnanci. Hodnotitelské komisi tradičně tvořili také zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory, Potravinářské komory a krajského úřadu. Ocenění značkou Regionální potravina si producenti převezmou na Slavnostním vyhlášení v rámci akce POJEZ fest v Karlově Studánce dne 9. srpna 2025.

Kromě 9 hlavních kategorií se v Moravskoslezském kraji soutěží i o Cenu hejtmana. Tu letos získal Hezounův mls povidlový (Štramberk), Libavský med lesní s maliníkem (Budišov nad Budišovkou) a džem MALINA & FIALKA (Ostrava).

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.