Menu

Projekt LIFE COALA se stal semifinalistou Cen SDGs

plaketa ceny SDGs 2022

Projekt LIFE COALA, který je spolufinancován z prostředků EU prostřednictvím programu LIFE, bodoval v Cenách SDGs a to v kategorii Změna klimatu. Projekt LIFE COALA, jehož hlavním partnerem je právě Moravskoslezský kraj, byl ve své kategorii podpořen odbornou porotou a zařadil se tak mezi 20 semifinalistů, ze kterých bude do konce srpna vybráno 5 finalistů.

Postupující finalisté pak budou na začátku září prezentovat osobně své projekty před porotci v Praze. Vítězové Cen SDGs v jednotlivých kategoriích budou vyhlášeni 13. října 2022 v rámci slavnostního galavečera, který se uskuteční v Národním muzeu v Praze.

Do letošního již šestého ročníku Cen SDGs se do soutěže přihlásilo rekordních 326 projektů. Ceny vyhlašuje Asociace společenské odpovědnosti a jsou oceněním za naplňování globálních cílů OSN v České republice. V tomto roce se projekty přihlašovaly do osmi kategorií – Diverzita, rovnost a inkluze; Vzdělání, zdraví a kvalitní život; Inovace, technologie a energie; Rozvojová spolupráce, mír a partnerství; Cirkulární ekonomika; Změna klimatu; Mladý lídr a Ocenění Evropské komise. Každá z nich má svoji porotu složenou z nezávislých odborníků na daná témata.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.