Zpráva

Čtyřka z Krakovské ovládla AHOL CUP

21. ročník gastronomické soutěže s mezinárodní účastí AHOL CUP přivítal ve středu 27. února 2019 v Multifunkční aule Gong v Dolní oblasti Vítkovice 146 soutěžících.

V konkurenci 7 mužstev družstvo Střední školy společného stravování v Ostravě-Hrabůvce zvítězilo, a tím zlepšilo loňské stříbrné umístění v soutěži čtyřčlenných kuchařských týmů. Každý člen družstva - Bubík Daniel, Galia Šimon, Bouchalová Tereza, Tomáš Badura - se zapojil do přípravy soutěžního úkolu, moderního tříchodového menu vycházejícího z tradiční české kuchyně a sezóny.

Vítězné menu Candát na pomerančovém pepři, pyré z černého kořene, pomerančový sabayon, křupavá zelenina, chips Kachní prso na tymiánu "Sou vide" s perníkem, dýňový knedlíček, omáčka se svařeného vína, máslová dýně Hruškový nákyp z rýžových vloček.

Baristka Kristýna Kubatá v kategorii Junior Mistr kávy v 10 minutovém časovém limitu připravila porotě espresso, cappucino a volný nápoj.

 


4. března 2019
frame-scrollup