Zpráva

Cukrářská soutěž Marlenka Cup 2019

Dne 24. dubna 2019 hostila SŠ hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace, cukrářskou soutěž Marlenka Cup 2019, která se čtvrtým rokem koná za podpory generálního partnera soutěže společnosti MARLENKA international, s.r.o.

Tradičně soutěžilo 14 vybraných žáků oboru Cukrář ze sedmi krajských škol, které tento obor vyučují, naopak letošní novinkou soutěže byla účast dvou žáků ze Slovenska, ze Stredné odborné školy Pruské.

Úkolem všech soutěžících bylo v časovém limitu 40 minut vytvořit talířový dezert s využitím medu, jablek a vlašských ořechů. Odborná porota kromě vzhledu a chutě dezertu hodnotila také například práci se surovinou, dodržování hygienických zásad při přípravě či písemnou přípravu soutěžících.

Vítězem soutěže se stala žákyně Michaela Střížová ze Střední školy gastronomie, oděvnictví a služeb, Frýdek-Místek, příspěvková organizace, která porotu zaujala Vrstveným ořechovo-jablečným řezem. Zuzana Sližová z Albrechtovy střední školy, Český Těšín, příspěvková organizace, získala 2. místo se svým dezertem s názvem Smetanovo-pomerančový dortík s jablky, ořechy v karamelu a s mraženým avokádovým krémem. Z téže školy obsadila 3. místo Klára Waclawková, která připravila Jablkovou Avinonku s pastinákovým korpusem, jablkovým čatní a sorbetem.

Všem soutěžícím děkujeme za odvahu, kreativitu a nadšení, které při soutěži prokázali. Jsme rádi, že v našem kraji máme tak šikovné cukráře.

Spolupráce se společností MARLENKA international s.r.o. pokračuje v Moravskoslezském kraji na základě Deklarace vzájemné spolupráce již čtvrtým rokem. Kromě podpory žáků - budoucích cukrářů spočívá také ve finanční podpoře škol, které si mohou na svá odborná praktická pracoviště pořídit nové cukrářské pomůcky, případně vybavení.


25. dubna 2019
frame-scrollup