Zpráva

Učitelé gastroškol se učili od šéfkuchaře

30. září 2019

Dne 24. září 2019 proběhl ve školní restauraci Terasa, která je součástí Střední školy hotelnictví a služeb a Vyšší odborné školy v Opavě, p. o., workshop s názvem Zásady moderní přípravy jídel. Tento workshop pořádal spolek UNIHOST Ostrava spolu s Moravskoslezským krajem a primárně byl cílen na vzdělávání učitelů odborného výcviku spolu s žáky. Aktuálním tématem byla „Zelenina, ovoce a speciální saláty“. O akci byl ze strany gastronomických škol zřizovaných krajem velký zájem a odborná učebna byla zaplněna do posledního místa.

Své kulinářské umění tentokrát předvedl šéfkuchař David Valíček, který jako jediný Čech měl možnost vařit v celosvětově nejluxusnějším hotelu Burj Al Arab v Dubaji. Inspiraci ve vaření David získal na svých cestách, kdy měl možnost načerpat vůni nejrůznějších kultur a jejich kuchyně. Vařil ve věhlasných hotelech pod kuchaři oceněnými Michelinskou hvězdou na Bermudách, v Moskvě, New Yorku, Londýně nebo v Dubaji. Nyní provozuje svůj FOOD ATELIER v Ostravě a zároveň se stará o popularizaci kuchařského řemesla na veřejnosti.

Každé podobné setkání ve školách se známými odborníky z praxe zvyšuje zájem o obor ze strany pedagogů i žáků.


30. září 2019
frame-scrollup