Menu

13. ročník setkání koordinátorů environmentální výchovy v Moravskoslezském kraji

Koordinátoři environmentální výchovy se setkali 25. ledna již potřinácté v prostorách Krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Od prvopočátku se na této akci podílí Klub ekologické výchovy, z.s. (KEV), Moravskoslezský kraj a OA a VOŠ Ostrava – Mariánské Hory. Od roku 2018 se zapojilo Centrum managementu vzdělávání a výchovy UR, které mimo jiné nabízí také specializační studium koordinátorů EVVO v prostorách školy a od září 2023 zahájí jeho 11. ročník. O setkání byl v letošním roce velký zájem vzhledem k přerušení aktivit EVVO z důvodu pandemie.

setkání koordinátorů EVVO 1‑2023‑1

Po vystoupení zástupců KÚ MSK, předsedkyně KEV doc. Milady Švecové a ředitele OA a VOŠ pana PaedDr. Libora Lenča byla představena klíčová témata setkání.

Doc. Ing. Martina Pásková, Ph.D., koordinátorka geoparků a Mgr. Alena Zemanová z MěÚ Odry se věnovaly ve svém vystoupení problematice geoparků ČR.

setkání koordinátorů EVVO 1‑2023‑3

Dále byli účastníci setkání informováni o tématech vyhlašovaných OSN a UNESCO pro rok 2023. Následovala prezentace připravovaných akcí České společnosti ornitologické a ČESONu zabývajícím se monitoringem a výzkumem netopýrů. Nabídku programů doplnily svými informacemi zástupkyně Ostravského muzea a ZOO Ostrava.

Setkání ukončila koordinátorka EVVO z Albrechtovy SOŠ v Českém Těšíně a představila Mezinárodní síť přidružených škol UNESCO.

setkání koordinátorů EVVO 1‑2023‑2

Účastníci hodnotili setkání za přínosné, neboť poskytlo pedagogům další náměty pro praktickou výuku EVVO ve školách.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.