Menu

Tisková zpráva – Šéf krajského energetického centra je manažerem digitálního věku

Ředitel Moravskoslezského energetického centra (MEC) Rostislav Rožnovský získal ocenění v celonárodní soutěži Manažer roku. Prvenství získal v kategorii Manažer digitálního věku. Soutěž Manažer roku vyhledává, hodnotí a oceňuje nejlepší špičkové pracovníky a úspěšné osobnosti z řad manažerů a podnikatelů.

„Rosťovi Rožnovskému gratuluji. Že je to člověk na svém místě vím už dlouho, je to skvělý odborník, který sleduje nejnovější trendy a neustále se vzdělává. Je to schopný manažer, na kterého se jeho kolegové mohou vždy spolehnout. A při tom všem je to opravdu skromný člověk, který ke své práci i úspěchům přistupuje poctivě a s pokorou. Jsem rád, že zaujal hodnotící komisi natolik, že cena poputuje k nám, do Moravskoslezského kraje. Z ocenění mám radost i z jiného důvodu, je totiž důkazem, že si kraj pro spolupráci umí najít opravdu schopné lidi,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro průmysl, energetiku a chytrý region Jakub Unucka a upozornil, že pan Rožnovský získal ocenění v době, kdy jím vedený MEC čelil náročné výzvě. Jeho hlavním úkolem bylo zajistit energie pro více než tisícovku krajských budov a najít nejefektivnější postupy, aby energetická krize krajskou pokladnu zatížila v rámci možností co nejméně.

Než se Rostislav Rožnovský v roce 2015 postavil do čela Moravskoslezského energetického centra (MEC), které je příspěvkovou organizací Moravskoslezského kraje, působil na manažerských pozicích v různých energetických firmách a mezinárodních korporacích. „V MECu zpracováváme strategické dokumenty v oblasti energetiky, poskytujeme poradenské a konzultační služby více než dvěma stovkám krajských organizací a podílíme se na transformaci energetiky Moravskoslezského kraje. V posledních měsících nám samozřejmě přibyly činnosti související s řešením energetické krize, takže nebudu popírat, že máme za sebou skutečně těžké období. Ocenění mě tedy o to více těší a děkuji za něj. A rád bych poděkoval i svému týmu z energetického centra, s takovými kolegy se pracuje velmi dobře a ocenění patří určitě i jim,“ řekl ředitel MEC Rostislav Rožnovský.

Pořadatelem soutěže MANAŽER ROKU je Česká manažerská asociace, letos se konal už 29. ročník. Manažerkou roku se v tomto roce stala Diana Rádl Rogerová z Deloitte Advisory, titul Manažer roku letos získal Jan Lát ze společnosti BENEŠ a LÁT.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.