Menu

Tisková zpráva – Slezská nemocnice řeší problém s parkováním

Slezská nemocnice v Opavě spolu s Moravskoslezským krajem a Kongregací milosrdných sester řeší dlouhodobý problém parkování v areálu nemocnice. Možným řešením je výstavba parkovacího domu, ke kterému je již zpracována předběžná studie. V této chvíli probíhá připomínkování navržené studie a aktivní hledání investora.

„Problém parkování je v naší nemocnici dlouhodobý. Bohužel situace není lepší ani v ostatních okolních nemocnicích. Z tohoto důvodu již delší dobu spolu s Moravskoslezským krajem a kongregací usilovně pracujeme a hledáme řešení, jak zvýšit parkovací kapacitu pro naše pacienty. Navržený parkovací dům na pozemku současného parkoviště je optimálním řešením,“ uvedl ředitel Slezské nemocnice Karel Siebert, který považuje řešení problému parkování za jednu z priorit v rámci neustálého zkvalitňování poskytované péče a celkového komfortu pacientům i návštěvníkům nemocničního areálu.

„Vybudování parkovacího domu v naší nemocnici v Opavě zapadá do koncepce řešení nedostatku parkovacích míst v našich krajských městech a obcích. Stejný problém řešíme u nemocnice v Havířově, kde jsme se dohodli s vedením města, že městu převedeme pozemky a město vybuduje parkoviště. V Opavě je velmi dobrá spolupráce s Kongregací milosrdných sester, která vlastní pozemky pro budoucí parkovací dům. Věřím, že se dohodneme, jak bude parkovací dům umístěn a jak bude vypadat. Následně začneme s přípravou projektové dokumentace a věřím, že v roce 2024 začne dohodnutý investor stavět. U nemocnice tak vznikne 253 parkovacích míst, což je trojnásobek stávající kapacity,“ doplnil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro investice Jaroslav Kania.

Slezská nemocnice v letošním roce pokračuje v rekonstrukci pavilonů a plánuje také následující stavební investice:

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.