Menu

Letošní cukrářská soutěž voněla čokoládou. Vítězství si upekla žákyně Albrechtovy střední školy v Českém Těšíně

Už posedmé se konala soutěž pro budoucí cukráře MARLENKA CUP. Zúčastnili se jí žáci ze všech 7 krajem zřizovaných škol, které nabízejí obor Cukrář. Letos byla hlavní surovinou čokoláda a kakao, které nejvíce proslavil dort à la Sacher. Své dovednosti a kreativitu předvedlo celkem 14 budoucích cukrářů.

Vítězky cukrářské soutěže.
Vítězky cukrářské soutěže.

Nejlepší čokoládový moučník letos připravila Iveta Kurková z Albrechtovy střední školy v Českém Těšíně. Na druhém místě se umístila Hana Hrachová z Hotelové školy Frenštát pod Radhoštěm. Bronzové umístění svým cukrářským uměním získala Šárka Kořená, žákyně ostravské Střední školy společného stravování.

Pro porotu byly důležité nejen vzhled a chuť samotného dezertu, ale také práce se surovinou a nápaditost provedení. Samozřejmě je také potřeba hlídat dodržování hygienických zásad při přípravě moučníku. Pro všechny účastníky soutěže byl přísný přístup hodnotitelů i silná konkurence ostatních cukrářů skvělou zkušeností.

Soutěž stejně jako v předchozích letech organizovala Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola v Opavě. Garantem a generálním partnerem soutěže je společnost MARLENKA international s. r. o., která podporuje mladé cukráře v krajských středních odborných školách. Finančně přispívá na soutěž, ale i na pomůcky a vybavení pro praktické vyučování.

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.