Menu

Koordinátoři z Moravskoslezského kraje poznávají kulturní a přírodní dědictví svého regionu

První z podzimních akcí pořádaných Centrem managmentu pro UR (CMUR) ve spolupráci s Klubem ekologické výchovy byla exkurze do Hukvald.

Koordinátoři z Moravskoslezského kraje poznávají kulturní a přírodní dědictví svého regionu

Program byl pestrý a zahrnoval nejenom prezentaci příkladů dobré praxe v kontextu naplňování výchovy pro UR na ZŠ a MŠ Leoše Janáčka v Hukvaldech, ale také další inspiraci pro práci koordinátora EV. V rámci programu jsme navštívili Muzeum Leoše Janáčka v Hukvaldech (170. výročí jeho narození) a seznámili se s programy nabízenými Enviroresortem Hubertka, kde si účastníci některé aktivity vyzkoušeli. Koordinátoři se v závěru exkurze mohli inspirovat i prvky zážitkové pedagogiky s pojené s návštěvou obory a místní hájovny. Také zde jsme byli informování o činnosti lesníků biskupských lesů pro školy i veřejnost.

Exkurze se účastnilo se 38 koordinátorů Ev Moravskoslezského kraje včetně krajské koordinátorky EVVO Ing. Michaely Bendové, Ph.D. a koordinátorky EVVO města Opavy RNDr. Kateřiny Durčákové. Poděkování patří vedení ZŠ a MŠ L. Janáčka Hukvaldy paní ředitelce Mgr. Aleny Lévové a koordinátorce RNDr. Haně Piskořové za inspirující příklady, jak realizovat EV a VUR v podmínkách základní školy. Nejenom přírodovědné pilíře, ale také pilíře sociální a ekonomické jsou nedílnou součásti udržitelného rozvoje. Nebyly opomenuty ani místní tradice a zvyky, jako je pečení vynikajících koláčů lopaťáků a hukvaldských preclíků, které patří k regionálním potravinám.

Všichni účastníci odjížděli z Hukvald spokojení a s dotazy, kam se vydáme příště.

Koordinátoři z Moravskoslezského kraje poznávají kulturní a přírodní dědictví svého regionu

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.