Menu

Úspěšné zakončení mezinárodního projektu Me‑Health o duševním zdraví mládeže

Ve dnech 8. až 11. dubna 2024 proběhlo ve francouzském městě Châlons-en-Champagne závěrečné mezinárodní setkání k projektu Me-Health "Podpora duševního zdraví mládeže v období pandemie Coronaviru", které představuje vyústění spolupráce mezi evropskými partnery z České republiky, Francie, Nizozemska, Rakouska a Polska.

Me-Health II

Tento projekt, financovaný programem ERASMUS+, umožnil účastníkům rozvíjet meziregionální spolupráci a vytvářet základnu pro lepší porozumění a podporu duševního zdraví mladých lidí v období krize. Mezi klíčové aktivity patřily krátkodobé stáže pro výměnu zkušeností, které pokrývaly pedagogicko-psychologické problémy mládeže, efektivnější využití ICT nástrojů ve vzdělávání a podporu žáků při řešení psychologických obtíží.

Me-Health I

Během daného setkání proběhl workshop pro realizační tým projektu na úřadě regionu Grand Est, kde se diskutovalo o dosažených výsledcích, proběhla příprava podkladů pro závěrečnou zprávu projektu a rozpracování nových projektových návrhů.

Vyvrcholením mezinárodního setkání byla konference pro odbornou veřejnost, na které byla představena Příručka osvědčených postupů Me‑Health (formát pdf, velikost 1 MB).

Získané zkušenosti popsané v příručce jsou nyní volně dostupné a slouží jako cenný zdroj pro odborníky a veřejnost v oblasti vzdělávání, a také v oblasti zdravotnictví.

Me‑Health

Úřední hodiny pro veřejnost:

Po, St: 8:00‑17:00 hod.

Út, Čt: 8:00‑14:30 hod.

Pá: 8:00‑13:00 hod.